Brunkager

Det er bare ikke jul uden brunkager. Tynde og sprøde brunkager er tynde og sprøde med pekannødder og fyldt med kanel og ingefær. Det er svært ikke at åbne kagedåsen når man alligevel går forbi den og snuppe en eller to brunkager. Bare tanken om de disse sprøde, karamelsmagende, nøddefyldte småkager kan få selv den mest kolde decemberdag til at føles som den bedste dag nogen sinde.

Duften af barndomsjulen – brunkager

Brunkager er den af alt julensbagværk, der kan kaste lys over selv den allerkoldeste og mørkeste vinterdag. Duften sender kærlige tanker tilbage til barndomsjulen og vækker minder om mange magiske øjeblikke. 

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 125 g brun farin
  • 60 g lys sirup
  • 1 1/2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk revet ingefær
  • 30 g syltet lime i tern
  • 75 g hele pekannødder
  • 50 g pistacienødder (usaltet)
  • 1 tsk potaske
  • 1 spsk vand
  • 125 g usaltet smør

Instruktion

  1. Bland sirup, smør og brun farin i en gryde og smelt det.
  2. Rør potaske og vand sammen og kom det ned i gryden
  3. Kom resten af ingredienserne ned i gryden og bland det godt.
  4. Tag et stykke bage papir og form dejen til en lang rulle med en diameter på 6 cm. Jeg bruger en sushi-maki form til dette, det er meget let.
  5. Rul den formede dej ind i bagepapiret og kom dejen i fryseren i en time.
  6. Varm ovnen på 180 grader.
  7. Tag dejen ud og skær den i 1/2 cm tykke skiver og læg dem på en en bageplade med bagepapir på.
  8. Bag kagerne i 11 min. i ovnen og lad dem køle helt af før du flytter dem fra pladen.

Der bliver 50 brunkager ud af denne opskrift. De kan holde sig i op til 3 uger i en dåse med låg på. Men jeg kan ikke garantere at de ikke bliver spist før.