jennymax.dk Body Wrapper

Disneyland Park & Halloween

Disneyland Park & Halloween

En kæmpe oplevelse var dette første besøg til Disneyland Park. Jeg vil gerne hjælpe andre med at opleve lige så mange magiske øjeblikke. Derfor har jeg lavet denne quick guide, til hvordan du kan få mest ud af et besøg til Disneyland Park.

Jeg brugte en hel uge i Disneyland Resort, hvilket jeg også vil anbefale dig at planlægge efter. For så er der ingen stress, og du kan nå at få alle oplevelserne med.

Til selve Disneyland Park vil jeg afsætte tre hele dage. Alle tre dage startes tidligt foran parken, inden den åbner. Kom gerne min. 30 minutter før den åbner (dog ikke ved Magic Hours, hvor det er fint at være der 15 min. før). 

Fastpass eller MaxPass

Fastpass er billetter, som gør at man kan komme i en “hurtig-kø” til udvalgte forlystelser på et bestemt tidspunkt. Det er et supersmart koncept. Når man har trukket et Fastpass, får man tidspunktet, hvor man skal være stå ved forlystelsen (typisk et halv-timesinterval). Der står også, hvornår man kan trække et nyt Fastpass.

I Disneyland Resort er der to muligheder. Enten kan man benytte det gratis Fastpass system eller man kan tilkøbe det såkaldte MaxPass. Ved Fastpass skal man hen til bestemte Fastpass-maskiner og trække billetterne. Ved MaxPass er det muligt at reservere et Fastpass ad gangen via Disneyland App (der under alle omstændigheder er et must at hente ned). Den indeholder desuden også Disney PhotoPass. Jeg er stor fan af Disney PhotoPass, hvor du kan få professionelle billeder taget af dig selv rundt om i Disneyland Resort. Det er nogle virkelig gode billeder, man får ud af det.

Når alt det er sagt, skal det nævnes at der stadig er nogle forlystelser, som ikke er  del af MaxPass, men stadig “kun” bruger en Fastpass-maskine. Det er dog noget, jeg vil tro ændrer sig over tid.

Dag 1: Shows & parader

Når du er gået under broen, hvor Walt Disneys velkomst står indgraveret på en lille plakette – ”Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow and fantasy” – træder du ind i en anden verden. Ja, måske et helt andet univers.

Du står nu på Main Street U.S.A. Midt i noget, der forestiller kulisserne til Lady og Vagabonden. Nemlig en by inspireret af Walt Disneys hjemby, Merceline i Missouri. Årstallet er cirka 1908, hvilket bybilledet afslører med de gamle biler og hestetrukne vogne, der kører på den lille hovedgade.

For mig er den vigtigste bygning på Main Street U.S.A. også den første bygning, som stod færdig i parken, nemlig The Main Street Firehouse. Det var hér, Walt Disney havde sit kontor og opholdte sig, når han var i parken. I dag mindes man Walt Disney, ved at der på anden sal står en lampe i vinduet, som symboliser at Walt Disneys ånd stadig er i Disneyland.

Walt Disney elskede damplokomotiver. Så han byggede selvfølgelig en togbane rundt om Disneyland. Idéen er, den skal fungere som transport mellem de enkelte lande i parken.

Du starter derfor dagen med en tur med Disneyland Railroad fra Main Street Station og tager med hele vejen rundt. Undervejs på den 20 minutter lange tur (én omgang) kan du samtidig høre historier om de forskellige forlystelser og lande i parken.

Nå du er tilbage ved Main Street U.S.A., er det tid til at gå på opdagelse i de hyggelige små bygninger. Kig forbi City Hall og få dit “First Visit”-badge, der gør besøget lidt hyggeligere. I Opera House er der to ting, du skal se på. Det første er The Disney Gallery, en udstilling om Disneylands historie. Den anden er mødet med President Lincoln i Great Moments with Mr. Lincoln.

I Main Street Cinema kan du sætte dig ind og se et par af de gode, gamle Mickey Mouse tegnefilm. Herefter kan det være du er heldig at møde The Dapper Dan’s Barbershop quartet, der om morgen ofte “hænger ud” i en af de hestetrukne vogne, som kører på Main Street U.S.A. Det er også muligt selv at få en tur i en af disse gamle, skønne biler. Mine favoritter er Omnibussen og brandbilen.

Find “shopping-tid” i Emporium, der er den bedste shop i Disneyland Park. Det kan godt betale sig at shoppe allerede nu og så få ting sendt direkte til hotellet via Package Express. Venter du med at shoppe til senere, bliver Emporium meget fyldt af gæster. En anden sjov butik er The Mad Hatter, hvor der sælges et hav af de klassiske Mickey Mouse ører.

Det virker som om Main Street U.S.A. er meget større end den reelt er. Alle bygninger og veje er konstrueret efter en teknik, som hedder “tvunget perspektiv”. Husene på Main Street U.S.A. er bygget, så stueetagen er i almindelig skala, mens de øvrige etager er bygget i en mindre skala. Det kan man dog kun se, hvis man kigger godt efter.

På vej ud af parken en dag gik det op for mig, at der er en pudsig sideeffekt af denne måde at bygge på. Den ene ende af en bygning er altid en lille smule længere end den anden. Når man står ved statuen med Mickey og Walt ved “hubben”, og man kigger ned mod Main Street Station på den anden ende af gaden. Så virker afstanden længere end når man står ved Main Street Station og kigger op mod Mickey og Walt. Jeg spurgte en Cast Member om dette, hvortil han smilte og sagde, det var en måde at holde gæsterne i parken, fordi der nu syntes at være så langt ud af parken. Snedigt!

Du skal nu gennem hubben (rundkørslen med Walt og Mickey) og hen til Frontierland. Her skal du finde Fastpass-maskinen til showet Fantasmic til klokken 22:30. Du kan finde denne overfor The Golden Horseshoe ved vandet.

Når du nu er i Frontierland, så kig forbi Big Thunder Mountain Railroad. Er der 30 min. eller mindre ventetid, så tag en tur med denne supergode rutchebane. Når du er færdig, skal du gå tilbage til Rivers of America og snuppe en sejltur med Mark Twain Riverboat eller Sailing Ship Columbia. De sejler den samme rute.

New Orleans Square ligger mine to favorit-forlystelser: Haunted Mansion og Pirates of the Caribbean. Omkring Halloween har Haunted Mansion fået et Nightmare before Christmas-makeover, hvilket er helt fantastisk. De har begge et forholdvis hurtigt “af og på-system”, der gør at der sjældent er lange køer til dem. Når det er sagt, skal du nok regne med at bruge cirka 30 min. i kø begge steder.

Nu er det tid til lidt frokost. Jeg anbefaler, du spiser på French Market Restaurant. Bestil en French Dip Sandwich og New Orleans Mint Julep, så er du godt kørende.

Efter frokost skal du gå til Critter Country og stille dig i Single rider-køen til Splash Mountain. “Single rider” betyder, at du kommer direkte i Fastpass-køen, og det kan sagtens bruges af en gruppe. I kan bare ikke regne med at komme til sammen. Husk, ved Splash Moutain bliver du nok lidt våd, så et regnslag kan anbefales.

Herefter skal du finde togstationen ved New Orleans Square og tage med Disneyland Railroad tilbage til Main Street U.S.A. Klokken skulle gerne være omkring 14:30, og du kan finde en bænk på den hævede platform ved Main Street Station. Her kan du holde en god, lang pause, mens du venter på at dagens parade går i gang omkring klokken 15:30. Dette er nemlig det bedste sted at se paraden, og det er med at komme i god tid, så du kan få dig en god plads.

Når paraden er passeret forbi, har du også den fordel, at du er lige ved toget. Så kan du tage tilbage til New Orleans Square og slipper dermed uden om den værste parade-trafik i parken.

Adventureland er næste stop. Tag lige et kig på ventetiderne i Disneyland App’en for at se, hvor du skal hen først i de følgende forlystelser:

Walt Disney’s Enchanted Tiki Room, Jungle Cruise og Indiana Jones Adventure. Der er en Single rider-kø til Indiana Jones Adventure, så det kan ikke betale sig at bruge et Fastpass på denne rutchebane. Jungle Cruise og Tiki Room er er begge et levn fra fortiden, men utroligt charmerende. Og så er de nogle af de mest glade forlystelser i Disneyland Park.

Jeg vil anbefale dig at reservere bord til aftensmad på Blue Bayou Restaurant omkring klokken 19:00. Den ligger som del af Pirates of the Caribbean.

Tiden inden dit Fastpass til Fastasmic skal bruges, kan du bruge på at kigge på de sidste ting i Adventureland, New Orleans Square, Frontierland og Critter Country. For eksempel er der altid plads til et par ture mere i Pirates of the Caribbean og The Haunted Mansion.

Efter Fastasmic er det tid til at forlade Disneyland Park for nu. Tag en stille slentretur gennem Downtown Disney på vejen tilbage til hotellet og få en god nats søvn, så du er klar til dag 2.

Dag 2: Fantasyland & fyrværkeri

Veludhvilet med en kop kaffe og en muffin fra Starbucks West (Down Town Disney) i hånden står du nu klar og venter på at Disneyland Park åbner. Gennem MaxPass skal du reservere et Fastpass til Roger Rabbit’s Toon Town Spin omkring kl 14:00.

Fantasyland er meget populært hos småbørnsfamilier. Mange af forlystelserne henvender sig også til et yngre publikum. Men der er nogle rigtig gode, jeg kan anbefale dig at prøve. Fantasyland bliver meget hurtigt proppet, og når man når til middagstid, er det ikke hér, du har lyst til at være.

Så snart parken åbner, går du i rask tempo til Fantasyland. Tag vejen i hubben lige efter Tomorrowland og gå til Matterhorn Bobsleds. Det er meget vigtigt at tage forlystelserne i den rigtigt rækkefølge, så undgår du store køer.  Efter Matterhorn Bobsleds skal du prøve følgende:

  • Peter Pan’s Flight
  • Mad Tea Party
  • Dumbo the Flying Elephant
  • Alice in Wonderland
  • Storybook Land Canal Boats
  • Casey Jr. Circus Train
  • It’s a small world

I Royal Theatre er der i løbet af dagen små shows, der er meget morsomme. Når du er færdig i It’s a small world, og endelig har fået sangen ud af hovedet, er det tid til dagens første længere kø foran Royal Theatre. Den første forestlling starter omking klokken 11.

Frokosten indtages på Troubadour Tavern, hvor du skal prøve deres bagte kartofler, som er meget lækre. Ved siden af Troubadour Tavern ligger Fantasyland Theatre, hvor showet Mickey and the Magical Map spiller flere gange om dagen. Passer det med at der er et show, som starter når du er færdig med din frokost, kan det bestemt godt svare sig at stille sig i kø.

Mickey’s Toontown er næste stop efter Fantasyland. Her er der ikke så meget at prøve, men der er rigtig mange fine detajler i udsmykningerne. Når du har brugt dit Fastpass på Roger Rabbit’s Toon Town Spin, kan du prøve at reservere ét til The Haunted Mansion.

Nu er det blevet først på eftermiddagen, Du har allerede fået en god del oplevelser og indtryk med fra Mickey’s Toontown og Fantasyland. Det er nu, de fleste bevæger sig mod parade-ruten. Derfor skal du selvfølgelig gøre det modsatte.

Jeg vil anbefale dig at kigge på Disneyland Appen og se hvilke forlystelser i henholdsvis Adventureland, Frontierland og New Orleans Square, som har gode ventetider. Du har et par timer inden aftensmaden skal indtages på The Carnation Cafe på Main Street U.S.A. Det er en virkelig charmerende cafe, fyldt med Disneyland nostalgi. På menuen kan man finde nogle af Walt Disneys favorit-madretter.

Efter aftensmaden kan jeg anbefale en omgang med Disneyland Rail Road. Det er en dejlig måde at slappe af og nyde parken i skumringen.

For at få en rigtig god fyrværkeri oplevelse skal du væbne dig med tålmodighed og finde en kop kaffe og en snack. Nu skal du finde dig et sted langs fortovskanten på Main Street U.S.A. Det bedste sted er ved hubben (altså ved Mickey og Walt statuen). Stå ved den vej, som fører til Tomorrowland, og vær sikker på, du kan se toppen af Matterhorn. Du skal regne med at komme cirka 1.5 time før showet starter for en god plads. Fordelen er, at de fleste andre gæster på dette tidspunkt er trukket ned for at se Fantasmic. Derved kan du nå at snuppe en super-plads til fyrværkeriet.

Endnu en magisk dag i the Happiest Place on Earth lakker mod enden, og tiden er til at komme tilbage til hotellet og slappe af.

Dag 3: Tomorrowland og Disney PhotoPass

Din tredje og sidste dag i Disneyland Park startes også tidligt. Så snart du er kommet ind i parken, går du direkte til Tomorrowland og trækker et Fastpass (eller booker det gennem MaxPass) til Buzz Lightyear Astro Blasters. For den vil du helt sikkert gerne prøve flere gange.

Så er det tid for at blive kastet ud i rummet med en tur i Space Mountain, efterfulgt af en omgang i Star Tours – The Adventures Continue. Tjek herefter ventetiden til Buzz Lightyear Astro Blasters. Er den fornuftig, så snupper du lige en omgang med. Du har formenlig trukket et Fastpass til omkring klokken 10:00. Så der burde være tid til at prøve lidt flere ting, inden det skal bruges.

Autopia og Finding Nemo Submarine Voyage er absolut et must at prøve, og når du har fået brugt dit Fastpass til Buzz, har du nok brug for en lille pause. Du kan finde Disneyland Monorail og køre et par ture med dette futuristiske metrotog.

Frokosten indtages på Galactic Grill. Her kan anbefales deres Veggie Wrap og en iskold Green Apple Lemonade.

Du mangler stadig et par ting i Tomorrowland og Star Wars universet. Find din indre Jedi og prøv Star Wars Launch Bay og Star Wars: Path of the Jedi.

Nu er klokken omkring 14:00. Med Tomorrowland afsluttet har du nu over disse dage besøgt, hvad der efter min mening er de vigtigste ting i Disneyland Park.

Nu vil det give god mening at kigge lidt på Disneyland Appen for at se, om nogle af dine favoritter har korte ventetider.

Jeg vil også anbefale dig at få det meste ud af dit Disney PhotoPass. På kortet over parken er der indtegnet, hvor der er Disney Photopass-fotografer. Der er ofte fotografer ved de steder, hvor man kan møde de forskellige Disney karakterer. Ligeledes kan du hente et billede af din tur ved udgangen ved mange af forlystelserne.

Du skal booke en sen aftensmad, cirka til klokken 20:00, på Tomorrowland Skyline Lounge Experience. Det er en virkelig fed måde at afslutte sit besøg i Disneyland Park på.

Jeg håber, du har fået god inspiration til, hvordan du kan sammensætte en fantastisk oplevelse i Disneyland Park. Det er altid en god ide at tjekke Disneyland Resorts hjemmeside for åbningstider og programmer for de enkelte shows og events.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave