Kreativitet for hjertet

Eventyrtræet

Eventyrtræet

Juletræ forvandles til brugskunst

Juletræet til julen 2016 hentede min mand og jeg på gården Rosendal. Den ligger ved Ålsgårde, lige uden for Helsingør. Vi har gjort det til en tradition at tage derop med veteran-toget fra Hellerup for at fælde årets juletræ.

I starten af januar skulle vi så smide vores brugte juletræ ud. Men vi kunne ikke finde tid til at komme på genbrugspladsen med det. Så dér stod det af-pyntede juletræ midt i stuen og dryssede. Jeg begyndte at overveje, om jeg mon kunne anvende det brugte træ til noget – og så kom ideen om Eventyrtræet snigende. Jeg begyndte med at beskære træets grene, så de ikke var så lange, og jeg reducerede også antallet af grene. Jeg ville gerne have, at træet kunne stå op ad en væg. Derfor beskar jeg alle grenene væk fra den ene side af træet. Med lidt besvær fik jeg også fjernet alle grannålene ved at snitte dem af med en hobbykniv. De grene, som jeg lod sidde på træet, sleb jeg let med både groft og fint sandpapir. Det var for at give træet et mere enkelt udseende. Der blev så boret to huller gennem træstammen for at kunne montere det på væggen med skruer.

Skabelsen af Eventyrtræets tableau
Jeg havde nogle få stængler fra agern liggende. Dem satte jeg små, runde plastik-krystaller fast på, så det mindede om nødder. De seks “eventyr-tags” designede jeg selv i min tekstbehandler. Jeg fandt de forskellige silhuetter af figurerne på internettet gennem en billedesøgning i Google. Efter at have printet dem, klippede jeg dem til, kom en sort snor i dem og hængte dem på min Eventyrtræ. I en skuffe havde jeg nogle små filt-fugle liggende, som jeg på et tidspunkt havde købt gennem etzy.com. Dem limede jeg forsigtigt på grenene med en almindelig limstift. Alfe-døren, eller Jerry-døren som min veninde kalder den, fandt jeg også ved en Google søgning. Den er blot printet ud, klippet til og sat på vægen med “elefant-snot”. Jeg elsker duften af vanille. Så jeg tog et par vanille-stænger, bøjede dem og hængte dem på.

Det hele blev et overraskende fint resultat. Væggen ved min gamle, slidte lænestol blev pudseligt lidt mere indbydende. Det har lykkes mig at skabe en fin naturlig harmoni mellem sommerfugle, Otto Frello-billedet og Eventyrtræet. Det er hyggeligt og appellerer til den drømmende, barnlige del af mig.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *