jennymax.dk Body Wrapper

Jul i Disney World – Magic Kingdom

Jul i Disney World – Magic Kingdom

Magic Kingdom Park

Dette er min personlige favorit park. Det skal huskes på at Disney World var Walt Disneys anden forlystelsespark og det var hans ønske at gøre plads til alle de bedste dele fra hans park i Anaheim og også have plads til meget mere magi.

Blot for at have noget at sammenligne med for at have en fornemmelse af hvilket størrelsesforhold vi har med at gøre, har jeg lavet denne lille liste.

 • Tivoli i København: 8 ha
 • Magic Kingdom Park, Orlando: 42 ha

Tre dage skal minium afsættes for at få alle shows parader og prøve de sjoveste forlystelser uden at føle at det eneste du oplever at er at stå i kø. Jeg har sammensat dette tre dages program med øje for at det er voksne eller store børn som kan deltage.

Det er yderst vigtigt at downloade Disneys planlægnings App My Disney Experience til sin smartphone, da det gør det meget lettere at holde styr på hvad, hvem og hvornår.  En anden meget vigtigt ting er at booke Fastpass, der er billetter til en hurtig kø til de store forlystelser.  Det er muligt at booke sine første 3 Fastpass optil 30 dage før man skal besøge parken,når man ikke overnatter på et Disney hotel og det er 60 dage når man overnatter på et Disney resort hotel. Dette er meget vigtigt at gøre da det virkelige gør en forskel. Dette gøres gennem My Disney Experience og du kan booke for alle dagene.

Dag 1: Lær parken at kende. 

Den føste dag i Magic Kingdom anbefaler jeg at du bruger på at få en fornemmelse af hvordan parken er bygget op. Hvilket gør en stor forskel når du på dag to og tre skal nå så mange gode forlystelser uden at bruge alt for meget tid på at stå i kø.

Det første er at have sine tre første Fastpass (FP) bookinger på plads og til første dag anbefaler jeg følgende:

 • Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin
 • The Haunted Mansion
 • Pirates of the Caribbean.

Der er mulighed for at have en smugle indflydelse på tidspunkterne og jeg vil anbefale at de tre første FP ligger i tidsrummet 11-13. Dette giver nemlig god mulighed for at nå at booke flere og jeg vil her anbefale følgende:

 • Under the Sea ~ Journey of The Little Mermaid
 • Big Thunder Mountain Railroad
 • Space Mountain

Kom i god tid.

Det perfekte tidspunkt at ankomme til Magic Kingdom er omkring en time før at parken åbner, da det  tager tid at komme gennem sikkerhedstjek og billettjek.  Så er der også lidt tid til at tage nogle billeder.

Nu er du så endelig er kommet ind i parken og det første stop er at tage en omgang tur med Walt Disney World Railroad der kører fra Main Street, U.S.A. stationen.  Dette er en hyggelig måde se de forskellige dele af parken på turen tager omkring 20 min.

Når du så er kommet tilbage til Main Street U.S.A., så skal du gå forbi City Hall for at få sit 1st visit badge (det er gratis) og det gør at din dag bliver lidt mere underholdende, når du bliver hilst på af de ansatte (Cast members).

Her efter går du hen til Firehouse, der ligger lige ved siden af City Hall og fortæller at du gerne vil være med i spillet Sorcerers of the Magic Kingdom. Dette er et virkeligt sjov interaktiv spil, hvor man bliver Troldmanden Merlins lærling og skal hjælpe med at befri Magic Kingdom for skurke. Det forgår ved at man får udleveret et specielt kort over Magic Kingdom, hvor der er indtegnet nogle portaler som kun kan aktiveres med den nøgle man får udleveret.  Det er lidt lige som skattejagt og nogle af portalerne er lidt svære at finde. Men det er en meget underholdende måde at opleve parken på da spillet sender en rundt i en stor del af parken.  Jeg vil anbefale at du spiller den del som foregår i Main Street U.S.A  færdig og så kan du altid forsætte skulle du blive helt grebet af det på et andet tidspunkt. Nu er det så tid til at få brugt de første FP og slentre rundt i parken mens du suger alle indtrykkende til dig og dem er der mange af både visuelle og auditative.

Parader og fyrværkeri

Der er flere parader og små shows i Magic Kingdom i løbet af en dag. Jeg vil fremhæve Juleparaden Mickey’s Once Upon A Christmastime Parade der starter klokken 15:00 (tidspunktet kan være ændret siden 2016, så tjek lige programmet) og det bedste sted at se denne er oppe fra Main Street Station eller mellem  Firehouse og Harmony Barber Shop. En anden fantastisk parade er Main Street Electrical Parade, der starter klokken 21:00 (tjek tidspunktet i dagsprogrammet) foran Hall of Presidents ved Liberty Square her er nogle fine blomsterkummer der er glimmerende at sidde på.

Personligt er jeg ikke så meget for fyrværkeri, og har det derfor ganske fint med ikke at være helt tæt på. Derfor er et supergodt sted at stå i Fantasyland mellem Pinocchio Village Haus og Prince Charming Regal Carrousel.

Hvor skal du spise mad?

Der er flere gode muligheder for både små måltider og for middagsreservationer, som jeg nævnte i forrige indlæg er det et must at have en reservation til aftensmaden.  På første dag vil jeg anbefale at bestille et bord på Liberty Tree Tavern, der serverer traditionelt amerikansk mad i store portioner og har nogle specielle julemenuer.  I løbet af dagen er der rigeligt mulighed for at finde ting at spise og følgende steder  giver god variation Tortuga Tavern i Adventureland, The Friar’s Nook i Fantasyland eller Main Street Bakery.

Dag 2: Fantasyland, Liberty Square og Frontierland

Programmet for denne dag er koncentret om at få prøvet flest mulige gode forlystelser, og jeg vil anbefale at man får booket følgende FP i tidsrummet 11-13:

 1. Tomorrowland Speedway
 2. Splash Mountain
 3. The Barnstormer

Dagen startes tidligt så du er der når parken åbner, det første er at du går direkte til Fantasyland (lad vær med at gå gennem slottet, men tag vejen lige før i Hubben). Fantasyland er her hvor der er flest forlystelser for mindre børn og derfor bliver denne del meget pakket med mennesker fra omkring klokken 11:00. Der der nogle rigtigt fine forlystelser som også er sjove for voksne og hvor man ved at komme tidligt kan nå uden om de største køer.  Min mand og jeg nåede på under en time at være oppe i de forlystelser som står på listen, mange af dem kom vi til med det samme – det er vigtigt at tage dem i den rækkefølge som de står på listen for den optimale oplevelse

 1. Peter Pan’s Flight
 2. Seven Dwarfs Mine Train
 3. Mickey’s PhilharMagic
 4. Mad Tea Party
 5. It’s a small world

Stor smilende eller med rædsel malet i angsigtet forlader du nu Fantasyland efter en sejltur i it’s a small world og går mod Liberty Square.  Her bør der være tid til at få endnu en tur i Haunted Mansion uden at skulle stå i meget kø. Herfra tager du en tur med hjuldamperen Liberty Belle på Rivers of America, der er en meget afslappende tur.

Nu er det tid til at få brugt dagens FP og finde lidt frokost og her kan jeg anbefale Columbia Harbour House der ligger ved Liberty Square. Er du på vej til Tomorrowland for at bruge FP, vil jeg anbefale at spise frokost på The Lauching Pad.  Dagens bordreservation vil jeg anbefale  Tony’s Town Square Restaurant som ligger på Main Street U.S.A. og et godt tip som gælder alle bordreservationer til om aften er at bestille bord omkring klokken 17:30, så undgår du det største pres på de forskellige spisesteder.

Da dag to (og tre) ikke er afhængig af paradetidspunkter eller fyrværkeri er tidspunkterne omkring disse meget gode til at undgå kø, så kig på appen My Disney Experience, som også angiver ventetider – alt under 30 min er en kort kø.

For at gøre Frontierland færdig skal du finde tømmerflåden som bringer dig til Tom Sawyer Island, her er der mulighed for at gå lidt på opdagelse og også her er der mange fine detajler.  Når du har fået kigget i grotterne og er kommet tilbage til Frontierland, så er det tid til et meget besynderlig møde nemlig Country Bear Jamboree – jeg har svært ved at finde ord for helt at beskrive dette, det er animatronics med morfar humor.  Det er den sidste forlystelse som Walt Disney nåede at være med til at udvikle inden han døde, så derfor betyder den meget for The Magic Kingdom.

Dag 3: Tomorrowland, Adventureland og andet godt.

Denne sidste dag i Magic Kingdom startes også tidligt, da det bare giver den best mulighed oplevelse.  Tomorrowland er som Fantasyland en magnet for børnefamilierene, så derfor er tidlig formiddag et super godt tidspunkt. Jeg vil anbefale at du booker FP til disse forlystelser mellem 11-13.

 1. Jungle Cruise (Jingle Cruise)
 2. Pirates of the Caribbean
 3. The Magic Carpets of Aladdin

Dagens første stop er Tomorrowland og følgende forlystelser kan let prøves uden den store kø:

 1. Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin
 2. Space Mountain
 3. Tomorrowland Speedway
 4. Monsters, Inc. Laugh Floor
 5. Walt Disney’s Carousel of Progress

Nu er det tid til at bruge FP i Adventureland og finde noget frokost, jeg kan anbefale at slå et smut forbi Cosmic Ray’s Starlight Café i Tomorrowland.

Havde du fået smag for Sorcerers of the Magic Kingdom, så er der endnu et ligende spil i Adventureland, der hedder A Pirate’s Adventure ~ Treasures of the Seven Seas. Her får du et skattekort over Adventureland, hvor du skal finde forskellige interaktive ledetråde. Personlig syntes jeg dette var underholdende, men er mere fan af Sorcerers of the Magic Kingdom. For at deltage i spillet skal du henvende dig ved Crow’s Nest, hvor de vil sætte dig ind i reglerne.

En sidste vigtigt oplevelse at få med fra Adventureland er Walt Disney’s Enchanted Tiki Room, der det første show som Walt Disney fik designet med Audio-Animatronics. Det blev lavet i 1963 og er et levn fra fortiden til ære for Walt Disney, men det er interessant at tænke på at det var high-tec på denne tid.

Slut med stil. Der er ingen tvivl om hvor den sidste bordreservation skal ligge henne, det skal selvfølgelig være hos Cinderella’s Royal Table, hvilket også giver god mulighed for at se lidt nærmere på det ikoniske slot.

Andre gode oplevelser

En rundvisning kan være en fantastisk oplevelse i Magic Kingdom, men du skal være opmærksom på at de tager 3-5 timer alt efter hvilken type der vælges. En anden ting du måske er faldet over på Disneys hjemmeside er Mickey’s Very Merry Christmas Party, jeg vil ikke anbefale at købe billetter til dette show, da store dele af det kan opleves gratis i ugen op mod jul, som en del af Mickey’s Once Upon A Christmastime Parade.

En virkelige lækkerbisken til den søde tand, er en Nutella Waffle som kan købes hos Smoky Hollow Refreshments. Den er perfekt som en “aftenskage” sammen med en kop kaffe mens man ser Main Street Electrical Parade.

Der er mange muligheder for at købe sig fattig i Disney merchandise og souvenirs. Det er dog værd at overveje om det blot noget som ender i en skuffe derhjemme. Jeg syntes selv det som har givet størst glæde for mig at have med hjem har været et stykke julepynt, nogle nøgleringe og en cardigan (gerne med julemotiv – den kan man jo hive frem i mange år i december). Tag i stedet en masse billeder af alle de fine ting, du ser i butikkerne på den måde kan du også få god glæde af dem.

Denne lille quick-guide til Magic Kingdom har forhåbenligt givet dig nogle brugbare ideer til hvordan du kan planlægge dit besøg. Jeg har selv haft stor glæde af at bruge den som udgangspunkt for mine besøg.