Jul i Disneyland Paris

Disney magi

For nogle år siden læste jeg en artikel om, at nogle af de bedste julemarkeder i Europa er gemt i diverse forlystelsesparker. Og dette må jo siges at være ganske rigtigt i Europa Park, som jeg tidligere har skrevet om. Da Disney var involveret, var jeg overbevist om, det måtte være et overflødigshorn af julestemning. Specielt også når jeg tænker på mit Halloween besøg i Disneyland i Anaheim.

Skuffende hotel

Jeg havde kigget på priserne for et to-dages ophold i en af Disneylands egne hoteller. Men det var temmeligt dyrt sammenlignet med Europa Park Resort hotellerne. Derfor fandt jeg et andet tema-hotel, som lå forholdsvis tæt på Parken, Vienna Dream Castle Hotel, som i følge Trip Advisor havde fået rimelige anmeldelser og var til en OK pris i forhold til Hotel Disneyland.

Desværre kunne dette fire-stjernet hotel slet ikke leve op til mine forventninger. Der var ikke meget tema over det, og de slot-lignede ting, som skulle sætte stemningen, blev desværre overskygget af, at der i enhver ledig krog var opstillet en eller anden mekanisk legeredskab, såsom Air Hockey og spillemaskiner. Rent faktisk lignede den ellers fine lobby det rene L***T (undskyld sproget, men det var virkelig skuffende).

Værelset var uden Wi-Fi (der var kun kablet netadgang mod betaling), det skulle opvarmes via en meget larmende air condition og var temmeligt nedslidt, og slet ikke så rent som man kunne ønske sig.
Morgenmadsbuffeen skulle indtages i nogle store skolekantine-lignende faciliteter, hvor der var så meget larm, at det var svært at føre en samtale. Så for mig der godt kan lide en stille start på dagen, ja så var dette absolut ikke ideelt på nogen måde. Maden var OK, men ikke noget specielt.
Den shuttle-bus, som skulle køre mellem hotellet og Disneyland Parkerne hvert 20. min, ja, den kørte ikke hvert 20. min. Det var en bus som betjente fire hoteller. Eftersom mit hotel lå sidst på ruten, var busserne ofte fyldt op og kørte videre, så det var nærmere 40 min mellem hver bus. Når jeg så endelig kom ombord i en shuttle-bus, ønskede jeg nærmest, at jeg ikke var taget med den. For en tur som efter normal kørsel ville tage små 15 min blev kørt på hvad der minder om 5 min – så det var det rene racerløbstempo i en overfyldt dobbeltbus gennem flere rundkørsler – det var nærmest livsfarligt. Eller også var det bare en meget udspekuleret måde at forberede folk på rutschebanerne.

mental note til mig selv, næste gang jeg skal til Euro Disneyland, kan det godt svare sig at overnatte på en af de hoteller, der ligger i Disney Village.

Euro Disney igen

Gensynet med Euro Disney var dejligt. Det var godt at have 2 dage i parkene.
Men Hollywood Studio parken er ikke helt så interessant som selve Disneyland, så det var værd at overveje om man behøver at besøge den igen. Det var overraskende skuffende lidt julepynt og julestemning, som Disneyland kunne diske op med. Måske var det fordi jeg var i Frankrig, og ikke USA, og at franskmændene måske var lidt mere diskrete i deres oppyntning. Set ud fra et julemarked perspektiv var Euro Disneyland en nitte. Men det betød skam ikke, at det ikke var super at være tilbage igen og en rigtig dejlig tur.

Jeg fik denne gang spist i restauranten der ligger inde i Pirates of the Caribbean forlystelsen. Det var super hyggeligt at sidde helt ude ved vandet og se folk komme passerende forbi i de små både. Da jeg så senere selv sad i båden og kiggede på folkene i restauranten, var det bestemt lige så hyggeligt. Ho ho ho, a Pirate’s life for me…

Jeg var også i It’s a Small World, der var blevet pyntet op til jul. Det var en meget, meget surrealistisk oplevelse, sært skræmmende og opløftende på samme tid.

Min mand ville prøve krafter med et par rutchebaner og måtte bagefter indse, at omend de nu er sjove, så er der bare nogle af dem, som gør det lidt hårdt at være til. Vel at mærke når man først har været oppe i dem. Sidste gang vi var her, var det Space Mountain, der knækkede ham. Denne gang var det en sprængfarlig cocktail af Towers of Terror efterfulgt med det samme af Rock’n’Roller Coaster. Begge sjove hver for sig, men pyha.

En af de ting, som jeg igen blev mindet om under mit ophold, er at er der noget som amerikanerne kan, så er det at underholde, og dette har de efter bedste evne forsøgt at videregive til deres medarbejdere i Euro Disneyland. Paraderne var virkelig gode, og de forskellige paradevogne var rigtigt godt lavet. Det var en fornøjelse at se dem. Specielt paraden om aftenen var vildt fin. Hele Disneyland var egentlig talt bare så hyggelig, efter det blev mørkt. Med alle de fine lyskæder, der som sådan ikke var specielt for julen, men er der hele året.
Selv om at indlogeringen var et kæmpe flop, og der ikke var særlig meget juleri, så er det meget, meget svært at have en dårlig tur, for det er jo trods alt DISNEYLAND!