jennymax.dk Body Wrapper

Jul i Disneyworld – Disney’s Animal Kingdom

Jul i Disneyworld – Disney’s Animal Kingdom

Animal Kingdom

Animal Kingdom er en kombination af en forlystelsespark og en zoologisk have. Den er med sine 235 Ha den største af de fire parker i Disney World. Det er måske lidt en overset park, ud af de fire og er ofte den park som fravælges, hvilket efter min mening er en skam. Det er den af de fire parker som har de bedste shows og den største rutchebane.

Der er masser at se på i Animal Kingdom og i sommeren 2017 blev der lukket op for et nyt område Pandora baseret på filmen Avatar.  Der er flere spændende forlystelser i Pandora og jeg glæder mig personligt til at opleve Na’vi River Journey, der er en sejltur i kano gennem det fantastiske Avatar univers.

Dagen startes tidligt, som med de andre parker i Disneyworld, det er en fordel at være ved indgangen 45 min før parken åbner.  Fastpass er som sådan ikke nødvendige at anvende i Animal Kingdom, da du har en hel dag til at nå forlystelserne i og der ikke er samme følelse af kø, som i eksempelvis Magic Kingdom. Men når det er sagt, vil jeg alligevel anbefale at booke dem mellem 11-15

Dagens Fastpass:

  1. Avatar Flight of Passage (FP omkring klokken 11:00)
  2. Expedition Everest (FP omkring klokken 14-15)
  3. Rivers of Light ( show vises omkring klokken 21:00)

Africa

Det tager ca 10-15 min at gå fra hovedindgangen til Africa- delen af Animal Kingdom, hvor dagens første stop er en tur med jeep blandt savanaens mange dyr. I Kilimanjaro Safaris er der om morgen er flere “morgenfriske” dyr at se på, end senere på dagen hvor mange af dyrnen “gemmer” sig.

Jeg bliver nødt til at fremhæve vigtigtheden af behageligt fodtøj til besøget i Animal Kingdom, da det er en dag hvor der skal gåes meget.

Lige ved siden af Kilimanjaro Safaris ligger Gorilla Falls Exploration Trail. Her kan man få nogle fantastisk fine oplevelser sammen med dyrene og der er mange af dem. Det tager ca 25 min at gå denne tur også er det tid til en forfriskning hos Harambe Fruit Market inden showet Festival of the Lion King starter omkring klokken 10:00.  Det kan godt svare sig at komme ca 15-20 min før showet begynder.  Prøv at finde plads så centralt som muligt og gerne på en 1-5 række, det giver den bedste oplevelse. Det er et virkeligt flot show.

Så er du færdig med de bedste ting i Africa og det er tid til at tage til Pandora og bruge dagens første Fastpass. Der er en sti ved Festival of the Lion King, som er en smutvej til Pandora, hvilket er perfekt da man så slipper for at skulle gå gennem Discovery Island.

Pandora

Pandora – World of Avatar området er baseret på sci-fi fantasy filmen Avatar instrueret af James Cameron fra 2009. Her bliver man budt inden for som gæst hos stammefolket Na’vi. Det er en oplevelse der henter inspiration fra Avatar universet men der er ikke tale om en gengivelse af filmen således som man kan opleve i Star Wars Land. Det er imponerende at gå på opdagelse i Panodra, og det kan anbefales at slå et smut forbi når det er blevet mørkt.

Avatar Flight of Passage er en hæsblæsende 3D flyvetur på en banshee (drage-lignende væsen). Man sætter sig op på hvad der minder om en motorcykel, der bliver mørkt og så går det ellers over stok og sten. Det er med at holde fast.

Efter at været kommet ned på jorden igen, skal du nu stille dig i kø til Na’vi River Journey.  Normalt anbefaler jeg ikke at bruge mere en 30 min i kø, men det er nødvendigt at få denne oplevelse med, så du kan godt forvente at skulle bruge min 45 minutter i køen til Na’vi River Journey. Køen bliver ikke kortere i løbet af dagen, så væbn dig med tålmodighed. Er du typen der ikke  kan klare køer, så spring denne over.

Frokosten skal selvfølgelig indtages hos Satu’li Canteen, hvor der er mange spændende valg muligheder.  Det kan anbefales at bruge Mobile Order, der er en del af My Disney Experience, hvor du kan skippe køen og bestille via Appen. Det er meget hurtig og effektivt.  Prøv “Create-Your-Own-Bowl”, hvor du selv sammen sætter din menu – eks Grilled Beef, Red & Sweet Potato Hash og Creamy Herb Dressing.

Inden du forlader Pandora, er der tid til lidt shopping hos Windtraders.

Dinoland U.S.A.

Jeg vil blankt indrømme at Dinoland U.S.A. er uden tvivl det dårligste sammensatte område og skuffende oplevelse ikke blot i Disney World, men af alle de forlystelseparker jeg har været i (og jeg har været i en del). Når det er sagt så er Dinosaur faktisk en fin oplevelse, jeg vil anbefale dig besøge som det næste stop. Efter Dinosaur, skal du med Nemo og venner på oplevelse i showet Finding Nemo – The musical. Det tager ca 40 min og er en kærkommen mulighed for både at få hvilt benene og at opleve endnu et fantastisk flot show.

Nu skynder du dig ud af Dinoland U.S.A og kommer væk fra denne kictchede del af Animal Kingdom og går med raske skridt mod Asia.

Asia

I Asia skal du både opleve fugleshow i verdensklasse og få dig en rutchebane-tur som nok skal få rusket lidt op i dig.

Flights of Wonder, er et show med fugle og er virkeligt flot lavet, det er ikke blot en papegøje som flyver frem og tilbage over ens hoved. Der er flere shows i løbet af dagen. Dette er en oplevelse du ikke må gå glip af.

Expedition Everst

En ruchebane-tur med fart på, i den afskyelige snemands hjem (Yeti). Det er ikke tale om en traditionel ruchebane, da man både køre forlæns og baglæns i med meget høj hastighed.  Når du har fået brugt eftermiddagens Fastpass til Expedition Everst, skal du en tur til Discovery Island og se 3D forestillingen It’s Tough to be a Bug

Aftensmaden skal indtages på Flame Tree Barbecue og der skal bestilles bord. Jeg vil anbefale at spise omkring klokken 18:30, så er der god tid inden at Fastpass til Rivers of Light skal bruges.

Dette er den bedste restaurant i Animal Kingdom og kan du få et bord udenfor med udsyn til Expedition Everst er det helt fantastisk.

Rivers of Light

Et imponerende lysshow, det er svært at beskrive – det er noget som skal opleves.

Inden dagen slutter skal du gå forbi Tree of Life og vente på en af de såkaldte Awakenings, der kører ca hvert 20 minut.  Det er den perfekte afslutning på en dejlig dag i Animal Kingdom.

Jeg håber du får glæde af denne quick guide til Animal Kingdom, jeg har selv haft stor glæde af den.