jennymax.dk Body Wrapper

Jul i Disneyworld – EPCOT (Experimental Prototype Community of Tomorrow)

Jul i Disneyworld – EPCOT (Experimental Prototype Community of Tomorrow)

EPCOT er del i to områder Future World og World Showcase.

Future World er delt i Future World West og Future World East og er edutainment baseret (undervisende-underholding, er vist den bedste danske oversættelse af dette begreb). Her fremvises nye teknologier og tiltag inden for forsking og industri, med fokus på energi, miljø, transport, kommunikation og udforskning af verdensrummet.

World Showcase er delt op i en række pavillions hvor forskellige lande bliver præsenteret, deres kultur, mad og teknologi. Der er mange udstillinger og det har en slags `lærings`element over det. EPCOT bliver brugt af skoler til udflugter for at lære om andre lande og kulturer.  Der er fokus på mad hvilket og World Showcase afholder hvert år en madfestival, der er meget velbesøgt. Julen, her bliver der vist hvorledes at julen fejres i forskellige lande og hvilke traditioner som hører her til. Der er ikke så mange forlystelser i World Showcase, eller i EPCOT, sammenlignet med de andre parker. Jeg har helt klart den fornemmelse af EPCOT som være en park der er henvendt til et ældre publikum, og ikke så meget til småbørnsfamilier.

Der er meget at se på i EPCOT og der kan snildt bruges en hel dag. Det er i EPCOT at man kan komme endnu mere i julestemning med alt det forskellige julemad i World Showcase og små shows hvor der bliver fortalt om julen verden over. EPCOT er helt fantastisk julet.  Jeg anbefale at man køber nogle billetter til The Candlelight Processional og om muligt som del af en Dinner package, da du så er garenteret en siddeplads. Det er et show med et kæmpe kor og orkester som spiller mange af de traditioneller julemelodier, og så bliver juleenvangeliet læst højt. Det er så hyggeligt, lige meget om man er troende eller ej. Der er ofte kendte personligheder der står for oplæsningerne.

Det er som med de andre parker vigtigt at komme i god tid ca 45 min før parken åbner.  Dagens Fastpass bookes til følgende mellem 12-16:

  1. Frozen Ever After (Omkring klokken 14:30)
  2. Misson: Space (omkring klokken 12:00)
  3. Spaceship Earth

Der startes i Future World West og med Soarin’ Around the World.

En meget flot forlystelse, hvor man sidder i noget som minder om gynger, som så bliver sat i bevægelse foran et kæmpe biograflærde. Det giver en meget virkelighedstro fornemmelse at man svæver blidt hen over verden, og selvfølgelig gives der også en svævetur henover Disney World.

Herefter er det en tur sammen med Nemo i The Seas with Nemo and Friends, hvor der både er en bådtur, et show med Crush og et meget flot akvarium.

Ved siden af The Seas with Nemo and Friends ligger Imagination Pavilion, og forlystelsen Journey into Imagination with Figment, hvor du kan rejse ind i fantasiens verden sammen med karakteren Figment. Det er en tur, hvor man udover at møde Figment og Dr. Nigel Channing (spillet af Eric Idle) får sin sanser skærpet, hvordan skal jeg ikke afsløre, men det er bestemt underholdende.

Nu til en af de mere edutainment baseret forlystelser, Living with the Land, dette er en bådtur gennem en udstilling af drivhuse og fiskeopdræt, hvor du kan høre om udviklingen af disse to områder gennem tiden. Det lyder måske lidt kedeligt, men jeg anbefaler at prøve denne forlystelse, da den er meget fint lavet.

Inden der skal indtages lidt frokost skal du lige et smut til Future World East, der ikke har lige så meget som Future World West at se på. Det er vigtigt at vente med frokosten til efter turene i Test Track og Mission: Space, da maven lige skal have tid til at vende sig igen.

I Test Track er det klart best at benytte single rider køen, da man så slipper for at bruge meget mere end 20 min i kø.  Det er en spændende test tur i et TRON inspireret univers, og der er en hastighedstest som hvor det er en god ide at holde fast på hat og briller.

I Mission: Space kan du bruge dit Fastpass, der er to udgaver af denne rumtur til Mars en grøn og en orange, og er du til fart skal du helt klart vælge den orange.

Du er nu blevet slynget og rusket så meget i at det nok er tid til at sidde lidt ned for en stund og genvinde balancen.  Her kan jeg anbefale at spise frokost på Electric Umbrella.

Efter frokost står det på World Showcase, som efter min mening er helt fantastisk. Det skal siges med det samme der ikke er specielt mange forlystelser her, men det er stemingsoplevelser. Lidt som at gå en tur i parken eller tage til en ny by og opleve omgivelser.  De fleste gæster vælger at gå `med uret` rundt om den store sø, så selvfølgelig vil jeg forslå dig at gøre det modsatte.  Sæt minium 20 minutter af til hvert land, og giv dig tid til at se de mange fine detaljer. Turen starter i Canada, United Kingdom og så France, hvor jeg anbefaler at se på Impressions de France.

Når du når til Morocco, er det muligt at det er ved at være tid til dit Faspass til Frozen Ever After. Det kan her godt betale sig at tage en Friendship Boat fra Morocco til Canda (det tager ca. 15 min) og så gå til Norway. Det er selvfølgeligt hurtiger at gå, men en Friendship Boat er mere hyggeligt.

Friendship bådene kan i øvrigt også bruges til transport mellem EPCOT og Hollywood Studios, hvilket er en mega hyggelig tur. Stoppet fra EPCOT findes mellem United Kingdom og France.

Frozen Ever After, er en bådtur gennem Anna og Elsas verden, der er masser af musik og nogle flotte animatronics (mekaniske dukker). Det er vigtigt at få fat i et Fasspass til denne, da der kan være over 2 timers kø til denne forlystelse.

Inden du fortsætter din tur rundt i World Showcase, er det et godt tidspunkt at gå tilbage mod Spaceship Earth, hvor dit sidste Faspass snart skal bruges. Undervejs kan du være heldig at støde på Muppet Mobile Lab, som er en lille vogn med de herlige Muppets.  Det er også muligt at høre lidt gospel julemusik undervejs ved Future World Fountain Stage.

Har du god tid inden dit Fastpass kan du med fordel shoppe lidt og en af mine   favorit steder i EPCOT er Mouse Gear.

Spaceship Earth

En tur i den ikoniske golfbold, er et absolut must for et besøg i EPCOT.  Det er måske ikke den mest fancy forlystelse men den har bestemt sine momenter. Du bliver taget gennem kommunikationens historie, opfindelse af telefonen osv. og der bliver fortalt om fremtidens muligheder for kommunikation.

Tilbage til Morroco med en Friendship Boat eller på gå ben, nåede du at se Morroco, så er det en tur til Japan og så til The American Adventure som er et show med audio Animatronics, der fortæller om vigtige begivenheder i U.S.As histore. Tiden nærmer sig efterhånden til aftensmaden og jeg nævnte tidligere at det godt kunne svare sig at bestille en Dinner package til juleshowet The Candlelight Processional.  Jeg kan varmt anbefale at lave dagens bordreservation i Germany på Biergarten Restaurant, der er en med i Dinner package til The Candlelight Processional.

Mæt og i høj julestemning kan du nu bevæge dig videre på din tur verden rundt.  Der venter endu en flot film i China den fantastik optaget og musikken er enestående. Så nyd Reflections of China

I Mexico er der flere flotte ting at se på og der er også en meget sød lille bådtur kaldet for Gran Fiesta Tour, der henter sin inspiration fra den gamle film The Three Caballeros.

Pyha, så nåde du hele verden rundt, eller ihvertfald de lande som EPCOT har udvalgt som værende vigtigt.

Aftens fyrværkerishow IllumiNations Nighttime Spectacular er helt fantastisk. Det er med at komme i god tid for at få en god plads til IllumiNations Nighttime Spectacular.  Du skal regne med at finde en plads ca en times tid før og jeg vil anbefale dig at se showet fra Japan hvor der er en butik, her skal du gå op på første sal i Mitsukoshi Department Store. En anden mulighed er broen ved France, her er også en fantastisk udsigt.

Nu er dagen så småt ved at være slut i EPCOT og på vejen ud skal du prøve at kigge forbi Fountain of Nations (bag ved Spaceship Earth) – det er et meget imponerende springvandshow

Jeg håber at denne lille quick guide til en god dag i EPCOT har været nyttigt.