jennymax.dk Body Wrapper

Jul i Disneyworld – oplev resortet

Jul i Disneyworld – oplev resortet

Sild i en tønde

Jeg havde læst  at et af de mest travle tidspunkter på året i Disney World er omkring juledagene – men da jeg også havde læst at Disney World skulle være helt fantastisk julet – var det da klart at Disney World skulle besøges omkring Juleaften.

Det kan ikke benægtes at der var mange mennesker for det var der, på selve juleaften var der over 200.000 besøgende i de fire parker.  Men med en god gang planlægning af de 5 dage min mand og jeg havde i Disney World, så var det en fantastisk oplevelse.

On/off  Disney property

Det var vores første rejse til Disneyworld og vi var godt klar over at set i forhold til Disneyland i Anaheim var dette et meget større resort område og afstandende mellem de fire parker store.  Så jeg havde forinden vores rejse lavet lidt research på forskellige overnatningsmuligheder.  Det som man altid kan opveje er om man vil bo på et resort hotel eller på et af de mange andre hoteller der ligger i området.

Vi valgte ikke at bo på et af Disneys hoteller, da jeg havde fundet et fint mellemklasses hotel, der havde fået fine anmeldelser på Tripadvisor.

Best Western Lake Buena Vista hotellet ligger ca 15 min gang fra Disney Springs som er et shopping område svarende til Downtown Disney i Anaheim eller Disney Village i Paris. Det gode ved dette hotel var at det havde en udemærket shuttlebus som kørte ca hver 30 min til de 4 parker, denne brugte vi ofte om aften. Jeg havde fundet en smut vej til os om morgen, her gik vi til Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa hvor vi så brugte Disney Worlds shuttlebusser.

Transport rund i Disney World resort

Disney World har et stort trafiknet med busser, monorail og både som forbinder parkerne med de mange hoteller, det kan være lidt af en jungle at finde rundt i.  Det er værd at note at der ikke kører busser fra Disney Spings til parkerne, men man er nødt til at tage en bus fra en af hotellerne. Det tog ca 15 min for os at gå fra Best Western Lake Buena Vista til busstoppet ved Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa. Fordelen ved dette var at vi sparede tid og kunne komme hurtigere afsted til parkerne end havde vi ventet på shuttlebussen ved vores hotel, der nemlig også skulle forbi tre andre hoteller for at samle gæster op.

Rejsetid med bus fra Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa

 • Til Disney’s Animal Kingdom  20 min
 • Til Disney Hollywood Studios 15 min
 • Til Magic Kingdom 15 min
 • Til EPCOT 15 min

Busserne kørte hver 15 min. og så holdte de tættere på indgangene til parkerne end hotellets shuttlebus. Jeg vil klart anbefale denne model vælger man ikke at bo på et Disney World hotel.  Når det er sagt vil vi bestemt næste gang vælge a bo på et af Disney World hotellerne, da der er nogle fordele ved dette.

Flere parker på en dag – Parkhopper billet

Denne billettype er ikke nødvendigvis den bedste løsning for et Disney World besøg. Jeg havde valgt at booke entrebilletter med Parkhopper tillæg, da vi i vores besøg i Disneyland Anaheim havde haft stor glæde ud af dette. Det er en billettype som gør det muligt at besøge flere parker på samme dag, således at man eksempelvis kunne tage en halv dag i The Magic Kingdom og en halv dag i EPCOT.  Hvilket jo er meget smart.  Jeg fandt dog ud af at grundet de mange besøgende i forbindelsen med julen var der en del kø for at komme ind i selve parkerne, så den tid kunne vi så lægge oven i transporttiden mellem to parker. Vi brugte omkring 60-90 minutter med kø og transport hvergang vi skiftede mellem parkerne.

Vi havde et par dage hvor vi havde planlagt vores dage således at vi skulle skifte park i løbet af dagen, hvilket jeg ikke vil planlægge med næste gang vi skal besøge Disney World.

Rejsetid mellem de fire parker (busserne kører med 20 min interval)

 • Fra Disney Hollywood Studios til Disney’s Animal Kingdom 25 min med bus
 • Fra Disney Hollywood Studios til EPCOT 15 min med bus
 • Fra Disney Hollywood Studios til Magic Kingdom 15 min med bus
 • Fra Disney’s Animal Kingdom til EPCOT 15 min med bus
 • Fra Disney’s Animal Kingdom til Magic Kingdom 25 min med bus
 • Fra Magic Kingdom til EPCOT 35 min med Monorail

Reservation på restauranter er et must

Det siger nok lidt sig selv at det en meget god ide at reserverbord under højsæsonen, men det er faktisk muligt at finde steder at spise uden. Grunden til at jeg havde valgt at lave en reservation til alle vores aftensmåltider var ikke blot fordi der var forskellige restauranter jeg gerne ville prøve.

Jeg har en god veninde som har arbejdet i Disney World og hun kunne fortælle at vil man være sikker på få adgang til parkerne i forbindelse med Julen, så er det en meget nyttigt ting at kunne fremvise en reservation til en restaurant i den pågældende park.

Hvad kan man ikke komme ind i parkerne selv om man har en gyldig billet?

Det er ganske rigtigt, når en park når sit kapacitetsniveau under højsæsonen så vælger Disney af sikkerhedårsager at lukke ned for indgang til parken. Der vil selvfølgeligt blive lukket op igen når der er plads.  Det er her at reservationen til en restaurant kommer ind, for kan man fremvise en sådan bliver man som regel lukket ind i en ellers “lukket” park, da Disney tager højde for at der er nogle gæster som har købt nogle extra ydelser, som billetter til specielle arrangementer eller reservationer på en restaurant.

Vi oplevede at den 25. december blev Magic Kingdom allerede omkring klokken 10:00 var havde lukket adgang til parken da kapacitetsniveauet var nået.  Dette bringer mig frem til planlægningen af hvilke parker på hvilke dage og hvor mange dage skal man bruge for at få mest muligt med.

Undgå Magic Kingdom den 25. december

Jeg havde fået tippet om at undgå Magic Kingdom den 25. december, da det er her de fleste amerikanske gæster vælger at placere deres besøg netop denne juledag.  Derfor valgte vi at besøge Disney Hollywood Studios den 25. december hvilket varmt kan anbefales at gøre.  Hvor mange dage kan man bruge i Disneyworld? Jeg mener personligt at man aldrig kan få for mange dage, det er jo Disney og der er bare så mange fine arkitettonikse detajler, god shows, mad, shoppingmuligheder og forlystelser at det tager tid at suge det hele til sig.  Vi havde fem dage i Disney World hvilket vi hjemmefra mente måtte være fint  så vi kunne havde en dag pr park og så en ekstra til at få det hele med – dette skulle dog i praksis vise sig at være alt for lidt. Derfor kommer vores næste Julebesøg til Disney World til at være indrettet således.

10 dage i Disneyworld Resort

 • 2 dage til Disney Spings og udforskning af Disney World resort områderne.
 • 3 dage til Magic Kingdom
 • 2 dage til EPCOT
 • 1 dag til Disney’s Animal Kingdom
 • 1 dag til Disney Hollywood Studios
 • 1 dag til opsamling

Disney Springs

Der tidligere hed Downtown Disney har i de sidste år været under en gennemgående renovation er et område med mange restauranter, butikker, cafer og underholdning. Disney Springs er opdelt i fire dele The Landing, West side, Marketplace og Town Center.

The Landing
Rummer en håndfuld flotte bygninger som er inspireret af småbyer i Florida nær floder og søer. Husene ser ud til at have stået der i årevis. Det er rent iscenesættelse, men det er jo også hvad Disney er berømt for – nemlig deres showmandship. Det er værd at besøge følgene steder i The Landing. The Boathouse, restaurant med fisk og skaldyr og gode bøffer. Jock Lindsay’s Hangar Bar (referance til filmen Indiana Jones – Raiders of the Lost Ark) – her kan man få en god cocktail.

The West Side
Her er der underholdning for alle pengene og der er mange muligheder, eksempelvis en cirkustur i La Nouba by Cirque du Soleil eller en god blues koncert i House of Blues
Der er også nogle gode steder at spise såsom Crossroads at House of Blues og Planet Hollywood

Marketplace
Shopping og atter shopping, det er her man kan finde det fede Disney mercandise i butikken World of Disney Store. Når man så er helt “udshoppet” er der flere muligheder for afslapning blandt andet hos Ghirardelli Ice Cream & Chocolate Shop eller Rainforest Cafe (der er en af mine personlige farvoritter) Om aften er det også muligligt at opleve underholdning fra friluftscenen Waterside Stage.

Town Center
Dette er en helt ny del, der ikke var en del af det oprindelige DownTown Disney. Her er der mulighed for at shoppe endnu mere mange restauranter. Denne del minder mest af alt om et almindeligt shoppingcenter med alle de store tøjbrands blot pakke ind i fine gamle historiske bygninger. Men det er en stort oplevelse med mange sandseindtryk som skal bearbejdes efter et besøg i Town Center.

Udforskning af Disney World resort 

Disney Resort rummer en masse spændende oplevelser som er værd at få med. Det er ikke blot de fire park som er et besøg værd.

Disney’s BoardWalk er en promenade som er bygget rundt om en sø. Bygningerne designet til at minde om Caney Island i 1940’erne.
Der er masser at se opleve på Disney’s BoardWalk, såsom shows, små lækre isboder og spilboder.

Besøg et Disney hotel.

Der er mange gode at vælge imellem med hvert deres tema og fælles for dem alle er at de er flotte og velgennem tænkte i deres udformning. Jeg vil frem hævet et par stykker som er et must på et julebesøg.

The Contemporary, hvor Monorailen stopper i lobbyen – er er der hver jul bagt en brunkageby som er meget imponerende. The Grand Floridian er virkeligt flot og også her er julestemningen flyttet ind i form af en kæmpe brunkagemand. Det er også muligt at se fyrværkeriet fra Magic Kingdom fra “stranden” På All Star resorts eller Pop Century er der mulighed for at tage nogle supersjove billeder sammen med forskellige filmikoner.

Kør med Monorail og få et godt overblik over Disney World resort eller tag en bådtur langs de hyggelige floder og se Magic Kingdom fra vandet.
Ja, det er bestemt værd at sætte 2 dage af til at udforske Disney World resortet inden man går i gang med programmet for de fire parker.

Der er meget at forholde sig til inden man overhovedet har sat en fod i parkerne, og der er også en del at overveje for at få det mest ud af ens besøg til hver af de fire parker.  Jeg vil derfor lave nogle indlæg som beskriver  hvordan du kan få det mest mulige ud af et besøg i parkerne.