Jul i Europa-Park

Bestemt et besøg værd

Europa-Park er den største forlystelsespark i Tyskland. Med sine 4,2 mililioner gæster om året ligger den på 2. pladsen over de mest besøgte forlystelsesparker i Europa.

Europa-Park ligger i Rust. Det er i den sydvestlige del af Tyskland, mellem Freiburg og Strasbourg, Frankrig. Faktisk ligger Europa-Park kun tre kilometer fra den franske grænse, hvilket nok forklarede hvorfor hovedparten af de få besøgende, der var i parken denne kolde vinterweekend, var fransktalende.

Parken er opdelt i femten forskellige områder, som for det meste er opkaldt efter europæiske lande eller regioner. Det var meget underholdende, specielt når nogle af nationaliteterne var mikset lidt sammen. I den skandinaviske del af parken så jeg nemlig den norske stavkirke, pænt flankeret af det danske flag.

Som enhver anden god forlystelsespark havde Europa-Park selvfølgelig også en maskot, nemlig den grå EuroMaus (en mus, hm, inspireret af Disney måske?). Sammen med hans andre plyssede venner bor EuroMaus i Europapark. Om aftenen underholder EuroMaus og de plyssede venner med et lille show. Det var faktisk meget kikset og knap så meget “showmanship”, når man sammenligner med showene i Disneyland, Paris. Det var dog med æren i behold, da showet blev udført selvom det var koldt og regnede en del.

Europa-Park er drevet af Mack familien. De har produceret køretøjer siden 1780, cirkusvogne siden 1880 og rutschebaner siden 1921. Parken blev åbnet i 1975 og skulle egentlig fungere som et udstillingsvindue for mange af deres forskellige rutschebane-modeller. Europa-Park har således sin del af rutschebaner og andre attraktioner. Parken kan rumme op til ca. 50.000 gæster om dagen.

Rundt om i parken er der dagligt mange shows, såsom et “Ice Show”. Det var superflot, men måske var jeg også lidt nem at imponere (for det var mit første is-show). Parken har også sit eget cirkus, og jeg så skam også her et rigtig fint show med elefanter , klovne og sindsygt dygtige akrobater.

Sammen med parken og forlystelser er Europa-Park også et stort “resort”. Parken kan prale af fire hoteller, et gæstehus, “Tipi Village” og en campingplads. Det største hotel kaldes Colosseo og omfatter blandt andet en genskabelse af en romersk Colosseum (gennem hotellets form og en sektion, der er holdt som publikumsstanden i Colosseum) – og ja, her boede min mand og jeg selvfølgelig… Hotellet var faktisk superfedt. Værelset var blandt andet med et kvart møllehjul, som fungerede som køjesenge, der var en kanon god morgenmadsbuffet (med EuroMaus og hans venner som værter), og detaljerne på hotellet skal også roses (specielt var vi glade for at væreselsesnumrene stod med romertal).

Selvom vejret ikke var det bedste, havde vi en rigtig god weekend. Der var god julestemning.