Det hele begyndte da en ven kom forbi med en kasse med squash fra hans have. Der var mange flere end vi kunne nå at spise som tilbehør til aftensmaden. Derfor tænkte jeg mon ikke man kan lave små brød til madpakken eller skovturskurven med squash. Disse squashbrød er virkelig gode med lidt smør og marmelade, sammen med en kop kaffe.

Det gode ved at bruge squash i brød er at det giver en god svampet og fugtigt konsistens til brødet. Det er det samme når man bruger gulerødder eller bananer i bagværk.

Denne opskrift på squashbrød er let, smager vildt godt og er perfekt til enhver lejlighed. Jeg bager den selv ofte og den er også god at tage med til børnefødselsdagen, som kage til kollegaerne eller en tur i Zoo.

Ingredienser

  • 1 squash 
  • 280 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk tørret basilikum
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 1/4 tsk peber
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 tsk hørfrø
  • 1 tsk sesamfrø
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 æg
  • 200g creme fraiche 
  • 2 dl mælk
  • 5 spsk solsikkeolie

Instruktion

  1. Riv squash groft på rivejern og pres væden fra.
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål
  4. Fordel dejen i nogle små bageforme, smurt med smør
  5. Bag brødene i 25 min.

Squashbrød med chokolade

Denne opskrift på mini squashbrød er virkelig let at lave og er blevet til en af mine personlige favorit opskrifter med squash i. Man kan lave en variant af opskriften hvor man bruger ca 100g chokolade i stedet for basilikum, peber og timian. Chokolade-udgaven har været et hit i min søns madpakke.

Squashbrødene kan fryses i op til tre måneder.