The Wicked Witch

Lidt hekseri er der vel altid plads til

En af mine yndlingsfilm er The Wizard of Oz fra 1939 med Judy Garland. Jeg har længe gerne ville lave en lille reference til denne film på mit pigeværelse, og jeg har haft dele af det endelige tableau stående rundt omkring. Jeg var så utrolig heldig, at en god veninde i forbindelse med en flytning gav mig en gammel dragkiste, som hun ikke længere havde plads til. Det var nemlig den ting, som kunne binde alle de andre ting sammen.

Jeg havde i 2009 designet min “Winking Witch” standerlampe. Det vil sige, jeg havde fundet en gammel standerlampe i en genbrugsbutik til 50 kr og ombetrukket den oprindelige lampeskærm med en Halloween t-shirt fra den amerikanske butik Target. En anden ven gav mig en gammel olielampe fra Anden Verdenskrig, som havde stået i hans bedsteforældres have i mange år. Derved havde den fået et lækkert rustikt udseende.

Men tilbage til dragkisten og The Wicked Witch. Efter en lille tur i H&M’s børneafdeling havde jeg fundet nogle stribede strømpebukser og et par små, røde laksko.  Jeg dryssede rødt glimmer over skoene og sprayede dem med en gang limlak.  Strømpebukserne blev udstoppet og limet fast i skoene. Herefter blev min Wicked Witch proppet ind under dragkisten.

Mit Wicked Witch/teater-tableau blev toppet med en sætterkasse, som jeg tidligere har nævnt her i bloggen; samt med en tallerkenrække, som rummer programmer fra nogle af de teaterforestilinger, jeg har set i tidens løb – heriblandt findes selvfølgelig programmet fra musicalen Wicked.