Mince pies er engelske kage-tærter og de får mig altid til at tænke på Sweeney Todd musicalen, om end der ikke er nogen former for kød i dem. Referencen er temmelig morbid, men når jeg bager dem er det altid akkompagneret Stephen Sondheims musik. 

Ingredienser til dej – mince pies

  • 250 g mel
  • 60 g smeltet smør
  • Saften fra 1 appelsin

Instruktion til dej

  1. Bland mel, smeltet smør og appelsin saft i en skål og ælt det sammen
  2. Rul dejen ud i 1/2 cm tykkelse. Brug en rund udstiksform med 5 cm i diameter til at stikke 12 runde stykker dej ud
  3. Læg de 12 stykker dej op i mince pie formen. Prik bunden af hver mince pie med en gaffel.
  4. Læg formen i fryseren i  en time
  5. Rul resten af dejen ud i 1/2 cm tykkelse og brug en stjerneudstiksform til at stikke 12 små stjerner ud.
  6. Læg de 12 stjerner i køleskabet i en time. 

Ingredienser til fyld – mince pies

  • 1/2 dl portvin
  • 60 g brun farin
  • 300 g frosne blandede bær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 75 g rosiner
  • 30 g tørrede tranebær
  • 1 spsk revet appelsin skal
  • Saften fra 1/2 appelsin
  • 1/4 tsk mandelekstrakt
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 spsk flydende honning
  • 1/4 dl brandy

Instruktion til bær-fyld

  1. Kom portvin og farin i en gryde og lad det simre til farinen er opløst. 
  2. Kom bær, kanel, ingefær, rosiner, tranebær, appelsinskal og appelsinsaft i gryden og bring det i kog.  Herefter skal frugtfyldet simre ved svag varme i 20 minutter.
  3. Bland nu de sidste ingredienser i og mas med en ske frugtfyldet så det bliver samme konsistens som syltetøj. 
  4. Tænd oven på 220 grader
  5. Tag mince pie formen ud af fryseren og kom 1 tsk bær-fyld i hver form og læg en dej-stjerne på toppen. 
  6. De bages i oven i 20 min.

Når de er kommet ud kan du drysse lidt flormelis ud over dem. Mince pies kan fryses i op til tre måneder.