Citronmuffins

Disse citronmuffins bringer forårsfornemmelser med sig. Duften og smagen af forskellige citrusfrugter, er helt fantastisk. De er lette at lave og lige til at komme i skovturskurven. 

Med en fugtig, kage-lignende tekstur og syrlig, citronagtig smag i hver eneste bid gør disse citronmuffins en hver dag til en god dag.

Absolut de beste citronmuffins

Sådan laver du disse lækre citronmuffins med en glasur med citronsmag. Disse muffins har en let og luftig konsistens. Opskriften er enkel og let for selv en nybegynder.

Denne opskrift er super enkel og har den perfekte grunddel til at lave andre kombinationer med citronsmag, som blåbær eller hindbær.

Vær opmærksom på at rive citronen omhyggelig. Du skal kun bruge den den klare gule skal og undgå den mere bitre hvide del under den.

Ingredienser til citronmuffins

  • 210 g mel
  • 230 g  usaltet smør
  • 1 tsk salt
  • 180 g sukker
  • 1 1/2 spsk revet citronskal
  • 1 1/2 spsk revet appelsinskal
  • 1 1/2 spsk revet limeskal
  • 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 5 æg

Instruktion

  1. Bland mel og salt i en skål
  2. Kom smør og sukker i røremaskinen.  Rør det på røremaskinen i 3 min. på høj hastighed.
  3. Tilsæt citron, appelsin og limeskal og rør i 1 min. ved høj hastighed
  4. Tilsæt vaniljeekstrakt og rør ved mellem hastighed i 1 min.
  5. Kom æg i og rør i 2 min.ved mellem hastighed.
  6. Tilsæt melblanding og rør i 2 min. ved lav hastighed.
  7. Opvarm ovnen til 180 grader
  8. I en muffinform beklædt med papirforme fordeler du nu dejen. Der skal bruges 3 cookie-scoop-skeer til hver muffin.
  9. Bag muffins i oven i 10 min.  og roterer formen 180 grader og bag dem yderligere 10 min.

Citronmuffins kan fryses i optil 2 måneder. De kan også laves som minimuffins, her skal du kun bruge 1 cooke-scoop-ske per muffin.

Der er kommet almindelig flormelis glasur med lidt citronsaft og revet limeskal oven på de afkølede muffins.