gulerodsmuffin

Kan du lide gulerodskage skulle du også prøve at lave disse gulerodsmuffins med frisk revet gulerødder og pekannødder. Med sin enestående kryddersmag, super fugtige konsistens er dette virkelig en god gulerodsmuffin opskrift. De er perfekt til søndagsbrunch eller til eftermiddagsteen. De smager godt med en smugle creme fraiche til.

Gulerodsmuffins med friske gulerødder

Når du bager med gulerødder, vil jeg anbefale at rive hele gulerødder derhjemme. Brug ikke pakkede forhakkede gulerødder, da de er hårde og tørre. Når du river dem, vil du bemærke, hvor meget væde der er i dem – det er vigtigt væde til gode gulerodsmuffins.

Ingredienser

  • 230g fint revet gulerod
  • 2 æg
  • 50 ml. kærnemælk
  • 112 g sukker
  • 1,5 dl rapsolie
  • Korn af en vaniljestang
  • 1/2 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 180 g mel
  • 50 g pekannødder

Instruktion

  1. Bland gulerødder, æg, kærnemælk, sukker, olie og vanilje sammen.
  2. Bland mel, natron, bagepulver, kanel og salt sammen i en anden skål og hæld det sammen med kærnemælksblandingen. Rør det på røremaskinen i 3 min på mellem hastighed.
  3. Opvarm ovnen til 180 grader
  4. Bag pekannødderne i oven i 6 min. og hak dem groft og rør dem forsigtigt i dejen.
  5. I en muffinform beklædt med papirforme fordeler du nu dejen. Der skal bruges 3 cookie-scoop-skeer til hver muffin.
  6. Bag muffins i oven i 12 min. og roterer formen 180 grader og bag dem yderligere 12 min.

Disse gulerodsmuffins kan fryses i optil 2 måneder. De kan også laves som minimuffins, her skal du kun bruge 1 cooke-scoop-ske per muffin.