Muffins banan og pekannødder

Muffins med banan og pekannødder er altid i sæson. Jeg elsker at bage med bananer, da de giver en god svampet konsistens til bagværk. Disse muffins er slemt vanedannende og forsvinder at for hurtigt.

Disse muffins er fugtige og har den helt rigtige sødme fra bananerne med lidt knas fra nødderne. Jeg har altid bananer i huset, hvilket betyder, at jeg sidst har plettede bananer klar til bagning.

Ingredienser til muffins

  • 175 g mel
  • 2 dl kærnemælk
  • 85 g smør
  • 135 g brun farin
  • 50 g pekannødder
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 3 store mosede bananer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 æg

Instruktion

  1. Bland mel, natron, bagepulver, salt og kanel i en skål
  2. Bland kærnemælk, bananer og vaniljeekstrakt.
  3. Rør smør og brun farin sammen i røremaskinen i 3 min. på høj hastighed.
  4. Tilsæt æg og rør i 2 min. på mellemhastighed.
  5. Tilsæt skiftevis melblanding og kærnemælksblanding og rør det godt sammen.
  6. Varm oven til 180 g og bag pekannødderne i 6 min.
  7. Vend forsigtig de hakkede pekannødder i dejen.
  8. I en muffinform beklædt med papirforme fordeler du nu dejen. Der skal bruges 3 cookie-scoop-skeer til hver muffin.
  9. Bag dem i oven i 10 min. og roterer formen 180 grader og bag dem yderligere 10 min.

Disse muffins kan fryses i optil 2 måneder. De kan også laves som minimuffins, her skal du kun bruge 1 cooke-scoop-ske per muffin.


Lad muffinsene køle af, indtil de er næsten stuetemperatur, før de serveres. De fortsætter med at bage indvendigt, selv efter de er taget ud af ovnen.

Bananbrød er vidunderligt, men muffins er hurtigere, mere nemme at transportere og smager lige så godt.

Hvis du står tilbage med muffins, der i konsistensen er tættere på mursten. Det kan være fordi du har blandet dejen for kraftigt og for længe. Vær forsigtig med dejen, når du tilføjer de tørre ingredienser, og rør kun, indtil melet lige forsvinder.