At lave jordbærmuffins er den perfekte måde at få brugt saftige jordbær, du ellers ikke får spiser, før de bliver dårlige, og jeg anbefaler at bage disse i jordbærsæsonen
Friske og sommerlette jordbærmuffins med dejlig smag af solmodne jordbær. De er perfekte til Skt. Hans aften sammen med et glas koldt Asti.
Ingredienser til jordbærmuffins
- 190 g mel
- 1/2 spsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 200g sukker
- 115 g usaltet smør (stuetemperatur)
- 1 spsk vaniljeekstrakt
- 2 æg
- 1,3 dl mælk
- 8 jordbær
Instruktion til jordbærmuffins
- Bland smør, sukker og vaniljeekstrakt og rør det på røremaskinen i 6 min. på høj hastighed
- Tilsæt æg i røremaskinen og rør 2 min. ved lav hastighed
- Kom mel, bagepulver og salt i røremaskinen og rør det i 3 min. på lav hastighed.
- Hak jordbær fint og vend dem med en dejskraber i dejen. .
- Opvarm ovnen til 180 grader
- I en muffinform beklædt med papirforme fordeler du nu dejen. Der skal bruges 3 cookie-scoop-skeer til hver muffin.
- Bag dem i oven i 15 min og roterer formen 180 grader og bag dem yderligere 10-15 minutter.
Disse jordbærmuffins kan fryses i optil 2 måneder, og også laves som minimuffins, her skal du kun bruge 1 cooke-scoop-ske per muffin.
Smørcreme med jordbær
Ingredienser
- 50 g jordbær
- 4 pasteuriseret æggehvider
- 115 g sukker
- 300 g usaltet smør
Instruktion
- Blend jordbær til pure-konsistens
- Bland sukker og æggehvider i en skål og sæt den over kogende vand. Rør i det til sukkeret er opløst
- Kom sukkerblandingen i røremaskinen og rør ved høj hastighed til det er blevet luftigt og stift som marengs.
- Kom smørret i røremaskinen og rør ved mellem hastighed til smørcremen har den ønskede konsistens.
- Kom smørcremen i en sprøjtepose og dekorer straks.
Er du ny til at bage, er denne opskrift på jordbærmuffins nem at starte med.