At lave jordbærmuffins er den perfekte måde at få brugt saftige jordbær, du ellers ikke får spiser, før de bliver dårlige, og jeg anbefaler at bage disse i jordbærsæsonen

Friske og sommerlette jordbærmuffins med dejlig smag af solmodne jordbær. De er perfekte til Skt. Hans aften sammen med et glas koldt Asti. 

Ingredienser til jordbærmuffins

  • 190 g mel
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200g sukker
  • 115 g usaltet smør (stuetemperatur)
  • 1 spsk vaniljeekstrakt
  • 2 æg
  • 1,3 dl mælk
  • 8 jordbær

Instruktion til jordbærmuffins

  1. Bland smør, sukker og vaniljeekstrakt og rør det på røremaskinen i 6 min. på høj hastighed
  2. Tilsæt æg i røremaskinen og rør 2 min. ved lav hastighed
  3. Kom mel, bagepulver og salt i røremaskinen og rør det i 3 min. på lav hastighed.
  4. Hak jordbær fint og vend dem med en dejskraber i dejen. .
  5. Opvarm ovnen til 180 grader
  6. I en muffinform beklædt med papirforme fordeler du nu dejen. Der skal bruges 3 cookie-scoop-skeer til hver muffin.
  7. Bag dem i oven i 15 min og roterer formen 180 grader og bag dem yderligere 10-15 minutter.

Disse jordbærmuffins kan fryses i optil 2 måneder, og også laves som minimuffins, her skal du kun bruge 1 cooke-scoop-ske per muffin.

Smørcreme med jordbær

Ingredienser

  • 50 g jordbær
  • 4 pasteuriseret æggehvider
  • 115 g sukker
  • 300 g usaltet smør

Instruktion

  1. Blend jordbær til pure-konsistens
  2. Bland sukker og æggehvider i en skål og sæt den over kogende vand. Rør i det til sukkeret er opløst
  3. Kom sukkerblandingen i røremaskinen og rør ved høj hastighed til det er blevet luftigt og stift som marengs.
  4. Kom smørret i røremaskinen og rør ved mellem hastighed til smørcremen har den ønskede konsistens.
  5. Kom smørcremen i en sprøjtepose og dekorer straks.

Er du ny til at bage, er denne opskrift på jordbærmuffins nem at starte med.