Mince pies er engelske kage-tærter og de får mig altid til at tænke på Sweeney Todd musicalen, om end der ikke er nogen former for kød i dem. Referencen er temmelig morbid, men når jeg bager dem er det altid akkompagneret Stephen Sondheims musik.
Ingredienser til dej – mince pies
- 250 g mel
- 60 g smeltet smør
- Saften fra 1 appelsin
Instruktion til dej
- Bland mel, smeltet smør og appelsin saft i en skål og ælt det sammen
- Rul dejen ud i 1/2 cm tykkelse. Brug en rund udstiksform med 5 cm i diameter til at stikke 12 runde stykker dej ud
- Læg de 12 stykker dej op i mince pie formen. Prik bunden af hver mince pie med en gaffel.
- Læg formen i fryseren i en time
- Rul resten af dejen ud i 1/2 cm tykkelse og brug en stjerneudstiksform til at stikke 12 små stjerner ud.
- Læg de 12 stjerner i køleskabet i en time.
Ingredienser til fyld – mince pies
- 1/2 dl portvin
- 60 g brun farin
- 300 g frosne blandede bær
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 75 g rosiner
- 30 g tørrede tranebær
- 1 spsk revet appelsin skal
- Saften fra 1/2 appelsin
- 1/4 tsk mandelekstrakt
- 1/2 tsk vaniljeekstrakt
- 2 spsk flydende honning
- 1/4 dl brandy
Instruktion til bær-fyld
- Kom portvin og farin i en gryde og lad det simre til farinen er opløst.
- Kom bær, kanel, ingefær, rosiner, tranebær, appelsinskal og appelsinsaft i gryden og bring det i kog. Herefter skal frugtfyldet simre ved svag varme i 20 minutter.
- Bland nu de sidste ingredienser i og mas med en ske frugtfyldet så det bliver samme konsistens som syltetøj.
- Tænd oven på 220 grader
- Tag mince pie formen ud af fryseren og kom 1 tsk bær-fyld i hver form og læg en dej-stjerne på toppen.
- De bages i oven i 20 min.
Når de er kommet ud kan du drysse lidt flormelis ud over dem. Mince pies kan fryses i op til tre måneder.